20 augustus 2013

Door:

Categorieën: Veilingen

De Duitse stempelhengst De Niro is hot! Afgelopen weekend waren de drie duurst verkochte veulens op de eliteveiling in Verden kinderen van De Niro en die populariteit is niet vreemd met het EK dressuur voor de deur. Het voltallige Duitse team rijdt op De Niro-nakomelingen! Ook op Nederlandse bodem zijn ze te koop. Nationale Veulenveiling Prinjesdag heeft twee interessant gefokte De Niro-veulens in haar collectie.

Naast de formidabel bewegende Dutch de Niro (uit Zoe S v. Florencio x Quattro) wordt Impact SVN (uit O.Esther v. Jazz x Ulft) geveild en dat is een volle broer van de Prinsjesdag veilingtopper van vorig jaar met 44.000 euro.

Er zijn veel meer veilingveulens gelinkt met de toppaarden die op het Europees kampioenschap lopen. Van titelkandidaat Casall, die in topvorm verkeerd met de Zweedse springruiter Rolf-Göran Bengtsson, worden drie nakomelingen geveild: Felicity Nema (mv. Carolus I), Cascoigne (mv. Contender) en Cascador EB (mv. Lavaletto).

Carambole, die met zijn negen jaar zijn debuut op het EK maakt met Willem Greve, wordt in de veilingcollectie vertegenwoordigd door I Love You. Deze zoon komt uit de volle zus van de Grand Prix-springhengst Tyson (v. Numero Uno) van Leon Thijssen, waarvoor Carambole invalt op het EK.

Van teamgenoot Verdi, die vorig jaar met Maikel van der Vleuten bijdroeg aan olympisch teamzilver, worden twee hengstveulens geveild. Daarvan is Innovation PF (mv. Lucky Boy) een kleinzoon van de Grand Prix-merrie Wiesielottie en is Impossible (mv. Voltaire) een halfbroer van Tyson.

Zeer interessant is ook Imperial de Baian, zoon van de kersverse Pavo Cup-winnaar Everdale uit de volle zus van het topdressuurpaard Parzival van Adelinde Cornelissen, die op het EK aan de start verschijnt. Het mag duidelijk zijn dat de verwachtingen van deze veulens hooggespannen zijn voor de toekomst.

De Nationale Veulenveiling Prinsjesdag vindt plaats op dinsdag 17 september in Ermelo. www.veulenveilingprinsjesdag.nl. Volg ook de nieuwe Facebookpagina: www.facebook.com/veulenveilingprinsjesdag

Impact SVN (De Niro x Jazz x Ulft)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *