19 november 2013

Door:

Categorieën: Concoursen, Springen, Veilingen

Het internationaal concours Indoor Twente, dat voorheen Hippisch Hengelo heette, heeft aanpassingen in het programma aangebracht dat bij de deelnemers in de smaak valt. Terug op de kaart zijn ook de teamwedstrijden bij de internationale pony’s en junioren, waardoor de springsport in de Go Planet Expo Hall in Enschede een extra dimensie krijgt.

De teamwedstrijden worden volgens de landenwedstrijdformule verreden en de ruiters mogen zelf hun teams vaststellen als de bondscoach niet aanwezig is. Wel moeten de teams bestaan uit deelnemers uit een en hetzelfde land.

De veterinaire keuring van de paarden en pony’s is niet meer op de woensdagavond, maar een dag later op donderdagochtend 28 november.  Alle groepen ruiters kunnen nu drie dagen van start en hebben elke dag twee parcoursen te springen in plaats van dat de proeven verdeeld waren over vier dagen.

De young riders en de pony’s gaan op donderdag van start en hebben hun Grote Prijs op zaterdagavond. De junioren en Children beginnen op vrijdag en rijden op zondagmiddag 1 december hun finales.

Indoor Twente vervolgt dan met op dinsdag 3 december de vertrouwde GMB KNHS/KWPN hengstencompetitie en op woensdag 4 december de Expo Talent Sale, een veiling van jong springtalent. De internationale CSI1* en CSI2* springwedstrijden vinden van donderdag 5 tot en met zondag 8 december plaats. Hoogtepunt van dit weekend zal de Kuipers Logistics Grote Prijs van Twente zijn op 1.45m niveau.

www.indoortwente.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *