28 november 2013

Door:

Categorieën: Concoursen, Mennen

“Hoe vaak ik nou de Twentse menavond gewonnen heb? Ik denk wel zes of zeven keer achter elkaar”, lacht Mark Weusthof uit Rossum. “Ja, sommige concoursen liggen je nu eenmaal. Het is leuk rijden voor eigen publiek en we kunnen ons op het hoogste niveau laten zien”, vertelt de winnaar van de vierspanwedstrijd op Indoor Twente gisteravond. Weusthof liet Hans Heus en Christof Sandman als nummer twee en drie achter zich.

Sinds de invoering van de menavond op Hippisch Hengelo heeft Mark Weusthof nog maar één editie gemist vanwege een wereldbekerwedstrijd. Verder was hij steeds succesvol, ook na de verhuizing van het evenement van Hengelo naar de Go Planet Expo Hall in Enschede. “De paarden deden het gisteren weer echt goed. In de eerste rondje viel er een balletje, maar ging ik nog wel op kop. In de tweede ronde kon ik mooi afstand nemen van de rest. Indoor Twente was weer mooi om te rijden. Het was er druk en gezellig en alles was weer nog mooier dan vorig jaar. Je ziet dat ze weer een stapje verder zijn met het concours.”

Bij de tweespannen ging de zege naar Antonie ter Harmsel. Tweede en derde waren Tom Engbers en Rens Egberink. Voor de tuigpaarden waren er vier rubrieken. Martijn Rikhof won bij de enkelspannen met Botilas (v. Nando). In de showrubriek met tuigpaarden gereden door de jeugd stond de 15-jarige Frances Borkent op kop met Madonna. De damesklasse kwam op naam van Evelien Corbeek met Only the Lonely (v. Manno) en topper bij de tweespannen ereklasse was Lambertus Huckriede met Alfredo (v. Manno) en Zilver (v. Ranno). De show met Hackney’s grote maat werd gewonnen door Johan Borkent met Real King.

Indoor Twente staat komende anderhalve week in het teken van de internationale springsport. Van donderdag 28 november tot en met zondag 1 december komt de jeugd in actie en is de toegang gratis. Op dinsdag is de hengstencompetitie, op woensdag de springpaardenveiling Expo Talent Sale, met daarna de internationale springrubrieken op hoger niveau. Hoogtepunt zal dan de 1.45m Kuipers Logistics Grote Prijs van Twente zijn op zondag 8 december.

www.indoortwente.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *