22 november 2013

Door:

Categorieën: Springen, Veilingen

Nadat Gentlemen’s Whisper (Uphill x Sir Sinclair) recent werd goedgekeurd en geprimeerd in Mecklenburg en Edingburgh (Vleut x Darco) is ingeschreven bij het KWPN na een succesvol verrichtingsonderzoek, is er opnieuw een success te melden voor de Nationale Veulenveiling Prinsjesdag. Vandaag werd Cascade (v. Casall) van Paul Schockemöhle goedgekeurd en geprimeerd op de hengstenkeuring van het springpaardenstamboek Oldenburg-International.

Cascade komt uit de fokkerij van Frans Vrenken uit Maasbree en heeft Zelda (Contender x Marli v. Carthago x Calypso II)) als moeder. Hij bracht tijdens de Veulenveiling Prinsjesdag 26.000 euro op en kwam in handen van Schockemöhle, terwijl Chasseur Z (v. Casall) uit grootmoeder Marli datzelfde jaar met 43.000 euro de duurste was op de Zangersheide veulenveiling. Dit jaar werd een volle broer van Cascade voor 15.000 euro op Prinsjesdag geveild: Cascoigne.

De merrielijn van Cascade zit sterk in elkaar. Marli is tevens moeder van de KWPN aangewezen hengst Chocoprince (Contender), die met Robbert Ehrens uitkomt in het 1.35m en veelbelovend lijkt. De dekhengsten Creve Coeur en Chippendale zijn volle broers van Marli. Uit deze Holsteiner stam 8798 komt ook de KWPN-goedgekeurde hengst Hemmingway.

Klik hier voor een video van Cascade als veulen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *