1 november 2013

Door:

Indoor Twente, eerder bekend onder de naam Hippisch Hengelo, speelt zich van 27 november tot en met 8 december voor de tweede keer af in de Go Planet Expo Hall in Enschede. De verhuizing van Hengelo naar Enschede was succesvol, maar leverde in de uitvoering ook enkele struikelblokken op. “Uiteindelijk willen we dat iedere ruiter met een goed gevoel, tevreden naar huis gaat”, aldus Chris van Dam van organisator EQ International. “Vorig jaar was onze ambitie in de eerste plaats dat het internationaal concours kon worden voorgezet. Nu moeten we de faciliteiten optimaliseren.”

Indoor Twente heeft haar sterke aspecten proberen te behouden. Het evenement biedt plaats aan de internationale springjeugd, te denken aan pony’s, junioren, young riders en children, en sluit af met een internationaal concours voor senioren. De GMB KNHS/KWPN hengstencompetitie en de springpaardenveiling Expo Talent Sale staan weer op de agenda, net als de jaarlijkse Mooiste Menavond van het Jaar.

De verbeteringen zullen vooral de deelnemers merken. Er komt een extra overdekte piste van 900m2 voor het losrijden en de vrachtwagens kunnen dichterbij de stallen en de hal geparkeerd worden. Het restaurant met uitzicht op de piste werd vorig jaar als een groot gemis beschouwd en zal weer terugkomen. Daarnaast is er veel meer parkeergelegenheid voor de toeschouwers omdat Indoor Twente dit keer niet samenvalt met een groot voetbaltoernooi.

“We stonden vorig jaar voor een keuze door de noodgedwongen verhuizing. We konden het concours niet organiseren of met de middelen die we hadden. Alles was afgewogen en we liepen tegen beperkingen aan, zowel in en rond de hal, maar die hebben we weten te ondervangen. Onze prioriteit ligt bij de deelnemers. Zij moeten optimaal met de paarden kunnen werken en graag terugkomen”, vertelt organisator Chris van Dam.

Kijk voor het programma op: www.indoortwente.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *