5 december 2013

Door:

Categorieën: Concoursen, Springen

Het internationaal concours Indoor Twente heeft komend weekend meerdere hoogtepunten op het programma staan. Zondagmiddag 8 december wordt vanaf 14.50 uur gestreden in de Kuipers Logistics Grote Prijs van Twente op 1.45m niveau, maar zaterdagavond is er ook hippisch spektakel op hoog niveau in de Go Planet Expo Hall in Enschede.

Als alle internationale rubrieken verreden zijn, gaat om 21.45 uur het Master springen van start waarbij elke deelnemer bij het binnentreden van de ring verplicht is om één hindernis te laten verhogen. Het laat zich raden dat er tegen het eind van de wedstrijd een fiks parcours te springen staat. Er zijn verschillende Twentse toppers die het opnemen tegen buitenlandse ruiters. Willem Greve en Tom Brinkman hebben zich ingeschreven, maar ook Anne Liza Makkinga en Chantal Regter.

Anne Liza Makkinga uit Stegeren begon haar concours overigens voortreffelijk. Vanochtend, donderdag, won ze het 1.35m parcours met Cacharelle. Tweede werd Micky Morssinkhof uit het Achterhoekse Lievelde met Laos. Robert Vos uit Wierden won op 1.30m niveau met Wakiekie, terwijl Sarah Koppelman uit Haaksbergen de nummer één was in het 1.20m met Celine.

De hoogste klasse van de donderdagavond, de Poppink Reutem Prijs op 1.45m niveau, werd gewonnen door Pim Mulder uit Zwolle met Amerigo. Twente werd hier door Marleen Bruggink (derde met Shannon) en Charlotte Verhagen (zesde met Acodetto) vertegenwoordigd. Tot half twaalf in de avond werd er in de Willem Greve Sportpaarden Prijs op 1.40m niveau gesprongen, waarbij juniorruiter Jens van Grunsven uit Erp met de winst aan de haal ging met Whisper. De Amerikaan Andrew Ramsay werd tweede.

Voor wie komende dagen komt kijken op Indoor Twente: in de avonduren is het feest. Het dak gaat eraf in de Theater Bar met DJ Total Tommy op vrijdagavond en de SkiHut op zaterdagavond!

www.indoortwente.nl

Foto’s te bestellen bij www.digishots.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *