18 december 2013

Door:

Categorieën: Achtergrond, Concoursen, Dressuur

Na het succes van de eerste Bit Trainingsdagen op het Fries Congrescentrum Drachten komt er op vrijdag 27 en zaterdag 28 december een vervolg. Dressuuramazone Adelinde Cornelissen, winnares van individueel zilver en teambrons op de Olympische Spelen, gaat met haar team opnieuw op zoek naar een Bit Talent, een talentenjacht dressuur waarvoor iedereen zich mag inschrijven.

De deelnemers worden in de hoofdpiste van het Internationaal Concours Noord Nederland Drachten beoordeeld door Adelinde Cornelissen. “De eerste indruk is belangrijk”, vertelt de topamazone. “Als het geheel er goed verzorgd uitziet, dan zegt dat ook vaak iets over hoe iemand rijdt. Daarnaast kijk ik hoe de ruiter op het paard zit en zijn training opbouwt. Hoe gaat hij om met zijn paard en hoe reageert hij op de signalen die het paard geeft? Ook belangrijk: wat doet iemand met mijn aanwijzingen?”

Aangezien Adelinde de fitheid van de ruiter erg belangrijk vindt, worden de deelnemers een uur lang getraind door het Adelinde Training Center, dat onder leiding staat van eco-coach Tjalling van den Berg. De score telt mee voor de einduitslag.

De acht beste ruiters komen zaterdagavond 4 januari opnieuw naar Drachten voor de finale. Voor de winnaar ligt naast de titel Bit Talent van het Jaar prijzenpakket klaar ter waarde van ruim 6.000 euro.

De Bit Trainingsdagen op 27 en 28 december zullen bijzonder informatief zijn, want er zijn ook clinics van Laurens van Lieren en Emmelie Scholtens, lezingen en workshops. Een dagkaart kost 12,50 euro en een passé partout 20 euro. De Bit-abonnee krijgt korting.

Kijk hier voor meer informatie: www.bitmagazine.nl/trainingsdagen

www.icnndrachten.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *