23 december 2013

Door:

Categorieën: Springen, Veilingen

Behalve de hengst Get Off (Numero Uno) is ook de Calvaro zoon Guillaume B aangewezen voor de 2de bezichtiging in Den Bosch. De in 2009 overleden topvererver Calvaro Z laat in Guillaume B een zeer interessante zoon na. Topfokker Wim van Dam fokte Guillaume B uit de Westfaalse stam van de goedgekeurde hengsten Peking (v.Polytraum) en Pfeffer (v.Paradox I). Moeder Zidox B is een dochter van de Grand Prix-hengst Damiro B. De combinatie van deze moederlijn met Calvaro Z heeft zijn waarde al bewezen, want Guillaume B’s grootmoeder Idox (Paradox I x Gottschalk) leverde in combinatie met Calvaro Z het internationale springpaard Calvarox B Z op. Uit dezelfde combinatie ontstond Calidox Z, de moeder van Chellana B Z, die internationaal goed presteerde onder het zadel van Michael Greeve. Vader Calvaro Z was een fenomeen onder het zadel van Jos Lansink en Michael en John Whitaker. De extreem vermogende Caletto I-zoon gaf verbazend veel kwaliteit door aan een lange rij topspringpaarden, waaronder Katchina Mail, Chester Z, Ralvesther, Camara Z, Cohiba Z etc.

Stal van der Schans kocht de hengst destijds tijdens de Veulenveiling Prinsjesdag en is nog steeds eigenaar van de hengst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *