28 december 2013

Door:

Categorieën: Achtergrond

Dag twee van de Bit Talentendagen is aangebroken. De deelnemers zijn enthousiast en gaan fanatiek aan de slag met de aanwijzingen van Adelinde Cornelissen. Bit sprak met een aantal amazones.

Angelique Massar-Boone deed mee met de 1.78 grote Armani (v. Clint Eastwood). Ze heeft enorm genoten van de les van Adelinde. “Vorig jaar wilde ik al meedoen, maar toen hadden we selectiewedstrijden in de L2 en stond ik er goed voor. Inmiddels zijn we M2. Ik dacht, wat heb ik te verliezen?” De opmerkingen die Angelique van Adelinde kreeg, gingen vooral over haar houding. Meer rechtop zitten in haar onderrug. “Dat klopt helemaal, ik ben te flexibel en dan ga ik hangen. Ik moest ook mijn schouders iets meer terug houden en Armani actiever laten lopen.” De amazone was erg blij met de manier waarop haar paard zich gedroeg in de ring. “Armani was perfect. Hij keek nergens naar en deed het perfect. Ik ben hartstikke blij.”

_N8Q8159In een opvallend blauw jasje rijdt Marit Verspui met haar palomino pony Dorado in de losrijring. Ze is bijna aan de beurt om de ring in te gaan, maar ze is niet zenuwachtig. “Ik rijd op M-niveau. Dorado is goed aan het been, maar ik vind dat hij nog beter moet verzamelen. Dus ik hoop dat Adelinde me daarbij kan helpen.” Ze heeft er heel veel zin in.

_N8Q8147In de stallen staat Katinka Ruckert uit Zandvoort uit te hijgen naast haar Toro Rosso (v. Riverman). Ze heeft een brede glimlach op haar gezicht. “Ik vond het heel erg leuk.” Adelinde gaf aan dat ze haar paard nog beter aan de hulpen moest stellen en een constante verbinding moest houden. “We hebben ook gewerkt aan houding. Bovenbeen meer ontspannen en proberen rondjes te draaien met mijn schouders tijdens het doorzitten. Dat was best moeilijk, ik denk dat het even tijd nodig heeft. Maar ik ga daar zeker mee dooroefenen.” Toro Rosso was in de grote hal erg braaf. “Ik was er trots op hoe hij zich gedroeg.” Katinka kijkt uit naar het sporten. “Ik ga veel naar de sportschool, dus ik ben niet bang voor spierpijn.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *