2 december 2013

Door:

Categorieën: Springen, Veilingen

Met nog twee dagen te gaan voor de Expo Talent Sale op woensdag 4 december tijdens Indoor Twente kijken Jeroen Dubbeldam en de tweelingbroers Wim en Ben Schröder uit naar het moment waarop het veilen van de springpaarden begint.

Wim Schröder heeft een goed voorgevoel over de komende editie. “Eerlijk gezegd vond ik het best spannend hoe de belangstelling zou zijn, met de springpaardenveiling van Holger Hetzel een dag eerder en de PSI veiling later in de week, maar ook met de grote internationale concoursen in Parijs en Salzburg komend weekend waar diverse klanten rijden. Maar we hebben veel reacties gehad en er is belangstelling van veel nieuwe mensen.”

Woensdagavond zullen 23 springpaarden verkocht worden en zullen diverse topruiters met hun sponsoren naar de Go Planet Expo Hall in Enschede komen om nieuw jong talent aan hun sportstal toe te voegen. “Grote namen hebben de paarden afgelopen tijd uitgeprobeerd. Het doet ons goed dat er ook klanten komen die al eerder paarden bij ons kochten en vertrouwen hebben in de kwaliteit van de paarden die we voor de veiling selecteren. Wat ook fijn is dat de paarden bij het vele uitproberen precies zo zijn, zoals we van tevoren ingeschat hadden. Ze stelden niet teleur. Dus ja, we kijken uit naar woensdag!”

Ondertussen halen eerder geveilde springpaarden regelmatig het nieuws. Gisteren, zondag, won PrimeVal Dejavu (v. Heartbreaker) nog de derde prijs in de Grand Prix van Jumping Indoor Maastricht met Gert-Jan Bruggink.

De Expo Talent Sale gaat van om 15.00 uur van start met de presentatie van de veilingpaarden. Om 19.30 uur begint de daadwerkelijke veiling met als openingsitem een prachtig bronzen veulen uit het atelier van Erna Visser waarvan de opbrengst ten goede komt aan Stichting Manege Het Roessingh in Enschede. Vorig jaar brachten de springpaarden gemiddeld 72.773 euro op en was Cas (v. Casall) met 310.000 euro de duurste.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *