16 december 2013

Door:

Categorieën: Nieuws, Overige, Veilingen

ELTON ATTACK OPPERMACHTIG IN “SVAMPEN” 

De afgelopen zondag verreden Svampen 2013, na de Uppfödningslöpning de hoogst gedoteerde tweejarigenkoers in Zweden, resulteerde in een eclatant succes voor Elton Attack. De door Frans Ottersberg gefokte hengst leidde van start tot finish en bleek in 1.16,0 veel te sterk voor zijn leeftijdgenoten.
De Duits geregistreerde, maar in feite Nederlands gefokte, Elton Attack werd op de Grand Prix Sale van 2012 afgeslagen voor 7.500 euro. Hierop verhuisde hij naar het zuiden van Zweden, naar de stallen van de op Jägersro gevestigde Deen Tomas Malmqvist. Een gegeven dat de internationale allure van de GPS andermaal bevestigt.
In handen van Jorma Kontio nam Elton Attack direct de kop, waarna hij onaangevochten en met grote voorsprong wist te zegevieren in 1.16,0 over 1.609 meter. Gezien de gure omstandigheden en de kletsnatte baan van Örebro wekte deze kilometertijd veel indruk, temeer aangezien de combinatie nog de nodige reserves achter de hand leek te hebben. De eerste prijs bedroeg 404.000 Zweedse kronen (ca. 45.000 euro), waardoor de winsom van de hengst de halve ton inmiddels ruimschoots overschrijdt. En dit lijkt pas het begin…
Na de overwinning liet trainer Malmqvist weten dat de Gigant Neo-zoon ondanks zijn grootte (hij meet reeds 1.63 meter) beschikt over extreem veel natuurtalent. “Ik heb van meet af aan veel vertrouwen in hem gehad. Fysiek gezien is hij erg vroegrijp, maar het duurde wat langer voordat hij snapte wat het koerswezen inhoudt.” legde de Deen uit tijdens de huldiging. Zijn uitgesproken vertrouwen blijkt ook wel uit het feit dat Elton Attack is aangegeven voor Zweedse klassiekers als de E3, het Sprintermästaren en de Kung Gustaf V:s Pokal, al geldt de Duitse Derby van 2014  als het ultieme doel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *