4 januari 2014

Door:

Categorieën: Concoursen, Dressuur

Alsof er een bepaalde chemie is tussen ICNN Drachten en Edward Gal. Vorig jaar won hij vier rubrieken tijdens het internationale dressuurweekend en vrijdag 3 januari is hij opnieuw winnend van start gegaan. Hij had Interfloor Next One (v. Jazz) gezadeld, die ondanks zijn negentien jaar oud nog altijd in topvorm verkeert. Vorig jaar kon daar ook al niemand aan tippen op het Fries Congrescentrum Drachten.

De eerste Grand Prix dressuurproef op het Internationaal Concours Noord Nederland werd gesponsord door Interfloor van Lens Nekeman, die de eigenaar is van Next One. Edward Gal verdiende 73,14% en ondervond de meeste concurrentie van zijn partner Hans Peter Minderhoud met 72,66% met de hengst Glock’s Romanov (v. Rohdiamant). Ook werd Minderhoud derde met de KWPN-goedgekeurde hengst Johnson (v. Jazz), die 70,92% scoorde. Diederik van Silfhout uit Lunteren nam de vierde en vijfde plaats in beslag met de KWPN-hengst Arlando NH (v. Paddox) en Vorst D (v. Hors la Loi II).

In de Prix St.Georges ging de zege naar Hans Peter Minderhoud met Zanardi (v. Rubels), die door vier van de vijf jury’s op de eerste plaats werd gezet. Eén jury zag Diederik van Silfhout met Bonzanjo (v. Jazz) liever als winnaar. Hij werd uiteindelijk tweede.

De overige winnaars van de openingsdag waren Lisanne Zoutendijk (pony’s) met Champ of Class (v. FS Champion de Luxe), Jeanine Nekeman (junioren) met Vlingh STH (v. Flemmingh) en de Duitse Bianca Nowag (young riders) met Fair Play RB (v. Fidermark).

Op zaterdag worden opnieuw internationale dressuurwedstrijden verreden, met om 20.20 uur de kür op muziek op Intermediaire I niveau. De overige klassen rijden hun kür op zondag, met als hoogtepunt de kür om 15.00 uur. Zal Edward Gal de hoofdrubriek voor het derde op jaar winnen met Next One?

www.icnndrachten.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *