2 januari 2014

Door:

Categorieën: Achtergrond, Dressuur, Springen

Het internationaal hippisch evenement ICNN Drachten is het podium van twee fokkerijavonden, georganiseerd door De Paardenkrant in samenwerking met fokverenigingen KWPN Friesland. Op vrijdag 3 januari en vrijdag 17 januari komen vakmensen aan het woord over hoe je een toekomstig Grand Prix-paard herkent op driejarige leeftijd.

Op 3 januari zijn Marian Dorresteijn (lid van KWPN hengstenkeuringscommissie dressuur, amazone en instructrice), Sjak Laarakkers (dressuurtrainer en Fokker), Joop van Uytert (hengstenhouder en succesvol dressuurpaardenscout) en dierenarts Waling Haytema van Kliniek Wolvega de forumsprekers.

Het ontvangst is om 18.30 uur, waarna de forumavond van 19.00 tot 21.00 uur plaatsvindt. Na afloop volgt een clinic, waarbij John Thijssen de jonge KWPN-hengst Ferdeaux (v. Bordeaux) rijdt, Miriam Hollander met de Grand Prix-merrie Wilfonia (v. Gribaldi) aantreedt en Yessin Rahmouni het talent van Catwalk STH (v. Voice) showt.

Op vrijdag 17 januari is de fokkerijavond gericht op het springen. Daarvoor komen Rob Ehrens (bondscoach springen en oud-Grand Prix-springruiter), Hester Klompmaker (springamazone en lid van de KWPN hengstenkeuringscommissie springen) en Willem Greve (Grand Prix-springruiter en handelaar) aan het woord, bijgestaan door dierenarts Waling Haytema.

Ook nu is er na afloop van het forum een clinic. James Billington rijdt een hengst van VDL Stud, Patrick Alkema de KWPN-hengst Charisma HBC (v. Stakkato) en Jody Grasdijk neemt deel met Di Ziegeunerin (v. Zavall VDL).

Entrée voor de fokkerijavond kost 12,50 euro. Voor leden van de fokverenigingen Friesland is er een gereduceerd tarief. Parkeren bij het Fries Congrescentrum Drachten is gratis.

Meer info op:
www.horses.nl/fokkerijavond
www.icnndrachten.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *