5 januari 2014

Door:

Categorieën: Achtergrond, Dressuur

Edward Gal stuurde voor de vijfde keer op rij Interfloor Next One naar de overwinning in de Grand Prix Kür op Muziek van ICNN Drachten. Een topprestatie, niet alleen vanwege de continuïteit van de prestatie, maar ook vanwege de leeftijd van de Jazz-nakomeling. Hardheid, karakter, een gedoseerde en eerlijke training, en een goede concoursplanning, maakten Next One zelfs op 19-jarige leeftijd nog onoverwinnelijk in de meest noordelijk verreden internationale Grand Prix Kür van Nederland.

Edward Gal versloeg Hans Peter Minderhoud met Next One’s halfbroer Johnson (ook van Jazz). De KWPN-gekeurde hengst is 7 jaar jonger dan zijn stalgenoot, maar liet met zijn tweede Kür ooit een goede proef zien die met 75,42% werd beloond. Diederik van Silfhout wist met Vorst de Australische Briana Burgess en Lorraine van den Brink voor te blijven. De Grand Prix Kür op Muziek was het afsluitende onderdeel van het eerste weekend van ICNN Drachten. Volgend weekend staat in het teken van de springsport met een internationale CSI-2* en -1* op het programma. Het derde weekend van ICNN van 16 t/m 19 januari is een CSI3*-wedstrijd waarbij de wereldtop van de springruiters naar Drachten komt.

Voor meer informatie: www.icnndrachten.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *