10 januari 2014

Door:

Categorieën: Achtergrond, Springen

Haar internationale springcarrière begon ze met Hascal en tegenwoordig is zijn halfbroer Zascal de nummer één van Angelique Hoorn uit het Drentse Wanneperveen. Dat liet ze vrijdagavond ook zien tijdens ICNN Drachten door de Anemone Horse Trucks Prijs op 1.45m niveau te winnen en zich met overtuiging te kwalificeren voor de TVM Verzekeringen Grote Prijs op zondagmiddag.

Hascal stamde af van de hengst Wisconsin, Zascal heeft Ovidius als vader en beide paarden komen uit de merrie Carina. De tienjarige Zascal is goed op weg om in de voetsporen van zijn beroemde halfbroer te treden, want de vlugge ruin won afgelopen jaar ook al de internationale Grote Prijzen op 1.45m niveau in Roosendaal en Chantilly en was tweede in Barbizon.

In de Big Tour op vrijdag hadden de paarden uit geboortejaar 2004 het voor het zeggen. De evenoude Zimba HL (v. Berlin) werd tweede onder Ruben Romp, voor Zidande P (v. For Pleasure) met de Egyptenaar Abdel Said en Zidane (v. Cavalier) met Bjorn Egberink.

In de 1.40m Fries Congrescentrum Prijs werd de gehele top-5 door Nederlanders bezet. Vooraan stonden Pim Mulder en de zelf opgeleide Amigo (v. Casco), gevolgd door Bart Haselbekke met Qualif de Thurin (v. Socrate de Chivre) en Bjorn Egberink met Bentey (v. Cardento).

In de 1.30m Sale of the Rising Stars Prijs won Yvonne van Dijk met Vayrenta (v. Haarlem), in de 1.20m Indoor Twente Prijs was Sarah Koppelman als eerste deelnemer direct onverslaanbaar met Celine (v. Padinus).

De eerste editie van het Epplejeck Noord Nederlands Springkampioenschap in de klasse M is gewonnen door Lisa Broekert met Aladin (v. Namelus R). Tweede werd Robert Dinkela op Zedelina (v. Corland). Op zaterdag wordt het kampioenschap in de klasse Z verreden. De eerste internationale ponyrubriek van vandaag, de 1.25m PMF Mechanical Prijs, werd gewonnen door Elize van de Mheen met Silver Dream. Ponyamazone Ambert Elst won de 1.15m ICNN Drachten Prijs met Iron FX.

De toegang en het parkeren is dit hele weekend nog gratis op ICNN Drachten. Volgende week wordt er op nog hoger niveau gesprongen en nemen talrijke ruiters deel die hoog op de wereldranglijst staan.

www.icnndrachten.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *