5 januari 2014

Door:

Categorieën: Concoursen, Dressuur

In de drie jaren dat Internationaal Concours Noord Nederland Drachten georganiseerd wordt, is het nog niemand gelukt om Edward Gal en Interfloor Next One van de eerste positie te rijden. Ook dit weekend was het weer raak, ondanks dat de zoon van Jazz al een leeftijd van negentien jaar heeft bereikt.

Ze scoorden vrijdag in de Grand Prix 73,14% en sloten vandaag, zondag, de kür op muziek af met 79,325%.  “Mensen zeiden dat Next One in de Grand Prix zijn persoonlijk record liep, maar dat houd ik zelf niet bij. We genieten ervan dat hij zo z’n best doet. Hij heeft schik op een wedstrijd, ook omdat hij dan extra veel aandacht krijgt. Het is zo’n blij beest. Hij voelt ook nog steeds heel goed en nooit stijf. Het is een soort van aandoenlijk. Hij blijft gewoon gaan, hij zal nooit de helft minder doen dan wat hij kan. Omdat ik de paarden die hoger scoren meeneem naar de betere wedstrijden, valt Next One vaak buiten de boot, maar nu in Drachten was het zijn beurt.”

Beide rubrieken werden gesponsord door Interfloor van Lens Nekeman, die de eigenaar is van Next One en dat gaf een extra dimensie aan de overwinningen. Een wedstrijdplan voor Next One is er niet. Afgelopen jaar liep hij ook alleen maar in Drachten en Hoofddorp. “Ik houd ‘m wel zes dagen in de week aan de gang om hem in conditie te houden, maar ik hoef geen bijzondere dingen met hem te doen. Als ik het gevoel heb dat het niet meer kan, dan stop ik echt wel met hem. Maar nu is het nog leuk, zowel voor hem als voor mij.”

Er gingen nog meer prijzen mee naar Harskamp, want Gal’s partner Hans Peter Minderhoud werd met 75,425% tweede in de kür op muziek met de internationaal debuterende KWPN-hengst Johnson (v. Jazz). Derde werd Diederik van Silfhout uit Lunteren met Vorst D (v. Hors la Loi II) “Ik heb de kür zelf niet gezien, maar Hans Peter was zelf tevreden. Johnson heeft nog geen eigen kür, maar dat komt nog wel een keer. Hij gaat echt steeds beter en constanter. Als de foutjes eruit gaan, zal de score nog hoger zijn. Ik vind het een heel goed paard. Hij heeft aanleg voor alles en de juiste mentaliteit”, vertelt Edward Gal.

In de Grand Prix Special won Hans Peter Minderhoud met de hengst Glock’s Romanov (v. Rohdiamant) met 71,529%, nadat ze tweede waren in de Grand Prix met 72,66%. “In Londen werd hij heel kijkerig. Daarom is zo’n wedstrijd als in Drachten zo goed voor hem. De hal is van internationale allure qua aankleding, zonder dat er veel druk op staat zoals tijdens een wereldbekerwedstrijd. Ik vind het hier een hartstikke leuk concours met goede voorzieningen en het was zaterdag en zondag ook aardig vol qua publiek. Je merkt dat de animo hier in het noorden begint te groeien”, vertelt Edward Gal.

In de Lichte Tour waren er twee overwiningen voor Hans Peter Minderhoud met Zanardi (v. Rubels).  In de kür op muziek werd het duo met 75,90% beloond.

Op donderdag 9 januari gaat ICNN Drachten verder met het eerste internationale springwedstrijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *