11 januari 2014

Door:

Categorieën: Concoursen, Springen

Twee Ieren waren haar te snel af, maar de derde plaats van Nathalie van der Mei in de Medium Tour finale tijdens ICNN Drachten stemde de amazone uit Makkinga ook tot tevredenheid. In de 1.40m Stoeterij Sterrehof Prijs op zaterdagavond sprong Aquila SFN (v. Ovidius) van het Springpaarden Fonds Nederland dubbel foutloos en gaf hij zijn berijdster in de barrage weer het gevoel waar ze het hele weekend al op wachtte.

In haar nopjes was Nathalie van der Mei nog niet met de prestaties die Aquila SFN tot nu had neergezet in het Fries Congrescentrum Drachten. “De eerste dag gaf hij me al niet zo’n goed gevoel en de tweede dag had hij drie balken, wat me nog nooit gebeurd is zolang ik hem te rijden heb. Vanavond was het eerste rondje ook niet top qua gevoel, maar in de barrage was het weer goed. Jammer alleen dat we in de bochtjes nog wat tijd verliezen, maar ik was al blij met hoe hij het verder deed.”

Gebrek aan wedstrijdritme is volgens Nathalie van der Mei de oorzaak van de minder overtuigende sprongen van het toekomstpaard voor het Nederlandse springteam. “Aquila moet veel mee op concours en dat is door Kerst en oud en nieuw niet gelukt. Hij wordt dan haast te voorzichtig. Wat dat betreft was het goed dat hij hier drie dagen kon lopen in zo’n topaccommodatie. Drachten is echt geweldig voor ons ruiters. De ring is tiptop, de parcoursbouwer Louis Konickx uitstekend, je kan hier longeren en er zijn twee voorterreinen. Alles is voorhanden om optimaal met je paard te werken.”

Morgen meldt ze zich voor de Grote Prijs met Africa (v. Guidam). “Die kan er wel over en ze is aardig goed te pas, dus we zullen zien.” De Medium Tour finale werd gewonnen door het Iers talent Bertram Allen met de Nederlands gefokte Wrangler II (v. Padinus). Tweede werd zijn landgenoot Cameron Hanley met Caretina de Joter (v. Caretino). De topvijf werd aangevuld door Jens van Grunsven (4e) met Whisper (v. Querelle) en Charlotte Verhagen (5e) met Abache HL (v. Cantos).

In de 1.35m GMB BioEnergie Prijs won de Zweedse Helena Lundbäck met Bukowskis (v. Larome). Anne-Liza Makkinga  werd hier tweede met Waikiki (v. Lovis Corinth), waarna ze met Cacharelle (v. Chacco Blue) de 1.20m Wezenberg Transport Prijs won. Leopold van Asten was de snelste in de 1.30m Lodewijk Assurantien Prijs met VDL Groep Carina (v. Contendro).

Het Epplejeck Noord Nederlands Springkampioenschap in de klasse Z kwam op naam van Stefanie Luning met Wayne Rooney (v. Lupicor). Daarbij werd James Billington met Celena VDL (v. Mr.Blue) tweede. Bij de pony’s internationaal waren er overwinningen voor Lars Kersten in de 1.25m Smaragd Security Prijs en Elise van de Mheen in de 1.15m ICNN Drachten Prijs.

Morgen, zondag, worden onder andere de Grote Prijzen voor de pony’s en de senioren verreden. De toegang is gratis.

www.icnndrachten.nl, auteur Wendy Scholten

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *