9 januari 2014

Door:

Categorieën: Achtergrond, Springen, Veilingen

De goede referenties van de afgelopen jaren en interessante nieuwe collectie jonge springpaarden hebben al veel mensen op de been gebracht voor de Sale of the Rising Stars, die op 18 januari plaatsvindt tijdens ICNN Drachten. De springpaarden die op die dag geveild worden, worden al uitgebreid aan de tand gevoeld door potentiële klanten. Dat vertelt Teus van den Brink, die met zorg een groep van dertien jonge talenten van vier en vijf jaar bij elkaar gebracht heeft.

“Ik merk dat veel mensen geïnteresseerd zijn in de paarden. Daar zitten klanten bij die al eerder paarden bij mij en in de veiling kochten, maar ook mensen die ik nog niet kende. De paarden zijn al meerdere keren uitgeprobeerd en hebben zich positief laten zien, ondanks dat sommige dit jaar pas vier jaar worden. Voorzichtig zijn ze allemaal op het hout. Je weet natuurlijk niet hoe de veiling volgende week uitpakt, maar de aanloop is goed. De paarden hebben ook alweer wat meer ervaring, want we hebben ze na de videodag nog een paar keer meegenomen naar oefenspringen”, vertelt Teus van den Brink.

De Sale of the Rising Stars heeft al enkele toppers geleverd. De vorig jaar geveilde Castlefield Denver (v. Quasimodo Z) werd bijvoorbeeld reserve wereldkampioen van de vijfjarige springpaarden in Lanaken. Palmares waar wereldwijd over gepraat wordt. Op zaterdag 18 januari worden de paarden rond 15.00 uur voor de laatste keer gepresenteerd in de hoofdring van ICNN Drachten, waarna de veiling ongeveer om 19.00 uur volgt.

Het interesssante van deze dag is dat de wereldtop aan springruiters deelneemt aan de internationale springwedstrijden en ongetwijfeld een blik zal werpen op de collectie met jong talent.

Het ICNN Drachten is vandaag, donderdag, van start gegaan met de eerste van de twee internationale springweekenden. De 1.40m Indoor Twente Prijs werd gewonnen door de Ier Cameron Hanley met Dundee van de Dwergse Hagen (v. Caesar van de Helle), gevolgd door Dominique Roelofsen uit Raalte met de merrie Ardenta (v. Cardento). De 1.35m ICNN Drachten Prijs kwam op naam van Jens van Grunsven uit Erp met Whisper (v. Querelle). Robert Vos uit Wierden won de 1.30m Eisma Horses Media Prijs met Wakiekie (v. Animo). In de GMB BioEnergie Prijs op 1.20m niveau was Liza Tiebot uit Olst de beste met Deja V (v. Ukato).

www.saleoftherisingstars.nl

www.icnndrachten.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *