2 januari 2014

Door:

Categorieën: Concoursen, Dressuur, Springen

Het Internationaal Concours Noord Nederland Drachten dat vrijdag 3 januari van start gaat op het Fries Congrescentrum Drachten, mag zich verheugen op een indrukwekkend deelnemersveld. Het evenement begint met de internationale dressuur met olympische ruiters als Edward Gal, Hans Peter Minderhoud, Anne van Olst en Claudia Fassaert, die op zondag 5 januari hun finale kür op muziek rijden, maar de wereldtop heeft zich ook voor de springwedstrijden gemeld.

Dat het prijzengeld van ICNN Drachten in twee jaar tijd met ruim 100.000 euro is toegenomen, heeft een enorme aantrekkingskracht op topruiters. Maar liefst twintig ruiters van de top-100 wereldranglijst komt naar Friesland. Het eerste internationale springweekend is van donderdag 9 januari tot en met zondag 12 januari, met als hoogtepunt de TVM Verzekeringen Grote Prijs op 1.45m niveau. Het weekend daarna, van donderdag 16 januari tot en met zondag 19 januari, staat in het teken van een nog hoger niveau, waarbij de Grote Prijs van de Provincie Fryslân op een hoogte van 1.55m staat.

Voor Nederland hebben de olympische ruiters als Gerco Schröder, Marc Houtzager, Jur Vrieling,  Jeroen Dubbeldam, Albert Voorn, Angelique Hoorn, Wout-Jan van der Schans en Gert-Jan Bruggink zich ingeschreven, maar ook cracks als Albert Zoer, Ben Schröder, Leon Thijssen en Willem Greve. Ruiters uit het buitenland met olympische ervaring zijn onder andere Jos Lansink, Gregory Wathelet en Karim Elzoghby. De Zwitserse Jannika Sprunger, afgelopen jaar de nummer twee in de prestigieuze Grote Prijs van Aken, heeft Drachten ook in haar agenda staan.

Er zijn starts uit Turkije, Spanje, Italie, Ierland, Engeland, Duitsland, Egypte, Denemarken, België, Oostenrijk, Australië, Estonia, Noorwegen, Polen, Zweden, Zwitserland en de USA.

Het parkeren is gratis, net als de entree op verscheidene dagen of dagdelen. Alle informatie is te vinden op www.icnndrachten.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *