3 februari 2014

Door:

De KWPN-hengstenkeuring in Den Bosch gaat woensdag van start met de tweede bezichtiging en de selectiecommissie van de Nationale Veulenveiling Prinsjesdag kijkt halsreikend uit hoe de eerder geveilde veulens deze week presteren. Van de in 2011 geveilde hengsten zijn er drie geselecteerd voor de tweede bezichtiging.

In de dressuurrichting gaat het om Gaudi Vita (v. Apache, fokker H.W. Broos uit Annen), die 24.000 euro opbracht. De zwarte hengst is gefokt uit de elite IBOP(dres) en Z1-dressuurmerrie Vita (v. Welt Hit II) en is een kleinzoon van de elite sport(dr) en Z2-dressuurmerrie Nirvana (Contango x Nimmerdor). Eigenaar is J.W.M. Olthof uit Groenlo.

Bij de springhengsten komt onder andere Get-Off (v. Numero Uno, Fokker J.A. Schipper uit Breda) in de baan. De volle broer van het Grand Prix-springpaard Take Off was op de veiling met 36.000 euro het duurste veulen. Moeder Odile (Indoctro) en grootmoeder Hanneke (v. Grannus) hebben zelf ook op Grand Prix niveau gesprongen. Eigenaar van Get-Off is Jan Vink van Black Horses BV in Papendrecht.

Verder wordt de NVP vertegenwoordigd door Guillaume B (v. Calvaro Z), die door Wim van Dam uit Lienden gefokt is uit Zidox B (Damiro x Paradox I), een volle zus van twee 1.40m springpaarden. Grand Prix springpaard Chellana-B Z (v. Chellano Z), die in 2010 het WK voor zevenjarige springpaarden won met Michael Greeve, komt uit een halfzus van Zidox B. Guillaume B bracht in de veiling 4.800 euro op en kwam in eigendom van E. Dobbinga en Wout-Jan van der Schans uit Nijkerk.

Auteur: Wendy Scholten i.o.v. NVP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *