7 februari 2014

Door:

Categorieën: Concoursen, Springen, Veilingen

Vleut-zoon Edinburgh vocht zich vandaag in ‘s-Hertogenbosch naar de dagwinst en daarmee de overall winst in de hengstencompetitie klasse L. De dit voorjaar goedgekeurde familiegenoot van Tyson sprong onder Kristian Houwen met veel vechtlust en voorzichtigheid naar de overwinning in 30,78 seconden. Een van de publieksfavorieten Etoulon VDL (v. Toulon) werd tweede in de competitie.

Het had weinig gescheeld of Edinburgh (v. Vleut) werd afgelopen voorjaar niet goedgekeurd bij het KWPN, maar deze hengstencompetitie maakte de kleinzoon van Darco direct korte metten met alle critici. In de barrage liet de door Kristian Houwen gereden hengst veel kwaliteit zien en toonde hij zijn enorme aanleg voor de barrage. Met een voorwaartse afstand reed Houwen Edinburgh de dubbelsprong in, maar de messcherpe Vleut-zoon kwam niet in de buurt van het hout.

De hengst is gefokt door de Combinatie Lindeboom-Meijer uit Dalfsen. De heren Lindeboom en Meijer zijn vaste inzenders van de Veulenveiling Prinsjesdag. Edingburgh werd destijds aangekocht door de heer Althuijzen die ook nu nog de eigenaar van het paard is.

bron: horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *