30 april 2014

Door:

Categorieën: Veilingen

Sensationeel was de Nationale Veulenveiling Prinsjesdag in 2013. Met meer dan een miljoen omzet en een gemiddelde prijs van 11.700 euro per dressuurveulen en 11.950 euro per springveulen was de NVP vorig jaar in Ermelo de beste veulenveiling van Nederland ooit. Voor de komende editie zijn de eerste veulens alweer geselecteerd en trekt de selectiecommissie door het land op verscheidene dagen. De eerste selectiedag vindt plaats op vrijdag 9 mei.

De vernieuwde formule, het veilen van veulens per fokrichting, blijft na het grote succes van de afgelopen keer gehandhaafd. Eerst zullen de dressuurveulens geveild worden, ’s avonds komen de springveulens onder de hamer. Clipmyhorse zal de veiling weer live uitzenden, maar ook de video’s vooraf maken en in binnen- en buitenland promoten. Mede daardoor steeg het aantal geëxporteerde veilingveulens afgelopen jaar naar dertig procent.

In totaal werden vorig jaar 88 veulens verkocht en vielen daarnaast diverse embryo’s in de smaak. De selectiecommissie, bestaande uit Peter Bleeker, Fred van Straaten en Bert Poppelaars, is weer op zoek naar een groot aantal veulens uit vooraanstaande bloedlijnen, waarin sportprestaties verankerd liggen. Aanmelden van uw veulen kan via de website www.veulenveilingprinsjesdag.nl.


PROGRAMMA SELECTIEDAGEN 2014:
Vrijdag 9 mei

09:45 uur Stal Seldsum, Jelsum
11:45 uur Stal Wezenberg, IJsselmuiden
14:15 uur Manege de Hazelhorst, Den Ham
15:30 uur Stoeterij Enterbrook, Enter
16:45 uur Team Nijhof, Geesteren
18:00 uur Wim ten Pas, Winterswijk

Vrijdag 16 mei
08:30 uur KI Station Equus, Biervliet
12:10 uur Het Mangelhof, Gavere (BE)
14:20 uur Stal den Bisschop, Melle (BE)
16:40 uur De Beemdhoeve, Helvoirt

Zaterdag 17 mei
09:00 uur Hengstenhouderij Jos & Trudi Houwen, Wanssum
10:20 uur Manege Cavaliers, Panningen

Voor de selectiedagen in juni (zaterdag 14, maandag 16, dinsdag 17, maandag 23 en dinsdag 24) wordt binnenkort de planning bekend gemaakt.

www.veulenveilingprinsjesdag.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *